Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2023 04:00 - Защото заплатата на греха е смърт ...
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 935 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  „Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса нашия Господ.“  (Римл. 6:23)


Следователно, смъртта е заплатата, която всеки трябва да плати за греха и то с право. Грях означава отделяне от Бога, Който е пресвят, за да гледа беззаконията. Смъртта е окончателно отделяне от Бога. Колко ужасно! Няма ли изход?


                            
Напротив! Сам Бог реши да победи смъртта за нас. Той направи това като изпрати Господ Исус в света: „и така както чрез едно прегрешение дойде осъжданието на всички човеци, така и чрез едно правилно дело дойде на всички човеци оправданието, което докарва живот.“ (Римл. 5:18). Исус Христос внесе промяна, която за нас вярващите, беше от огромно значение; промяна, която ни спаси. Той нямаше грях и не трябваше да умре, но отиде на кръста. Ние съгрешихме и заслужаваме смърт; но Той взе върху Себе Си нашите беззакония и чрез това ни даде право над Неговите изисквания за живот.



Това е и Божието предложение към Вас. Не пропускайте целта! Тук става въпрос за най-важното решение в целия Ви земен път. Трябва да избирате между живот и смърт, погибел и спасение, отчаяние и надежда. Бог Ви изправя пред това решение, за да изберете спасението.


  АБВ НА СПАСЕНИЕТО Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос  дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!      

  И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.
          В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“

          А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“
        Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим, т.е. да се родим отново духовно, за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплатата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


      Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог, след което настъпва промяната на сърцето ни. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява ни отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.       

Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.

          В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“
          И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш, да повярваш с цялото си сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.
          Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“

          Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти си се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!



        Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".

        А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.
          Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).
          А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии деца – на тези, които вярват в Неговото Име. (Йоан 1:12)
        Също така, казвам ви, има радост пред Божиите ангели за един грешник, който се кае.  (Лука 15:10)

          Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)                 Нагоре



 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1445429
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031